Test ve Doğrulama Yapısal Analiz Prototip ile Tasarım Onaylama
Ürün Tasarım ve Geliştirme projelerinde tasarımların onaylanması, doğrulanması, çalışma şartlarındaki fonksiyon testleri, davranışları, ergonomik uygunluklar gibi özellikler mock-up, prototip ve/veya bigisayar destekli yapısal analizler ile gerçekleştirmekteyiz. Fiziksel olarak üretilmiş fonksiyon özelliği olmayan parçalara veya parçalar grubunu Mock-up olarak adlandırmaktayız. Prototip ise fonksiyonunu yerine getirebilecek fiziki parçaların üretim prosesi olarak adlandırmaktayız. Bu çalışmaların yanı sıra bigisayar destekli analiz programları ile de ürünlerin yapısal davranışları, çalışma ortamlarındaki dayanımları ve hatta ömürleri hesaplanarak tasarımlarımızı doğrulamaktayız. Ürünün sertifikalandırılması için gereken gerçek testler içinde gerçek malzelemelerden prototipler üretilerek testlerden onay alması sağlanmaktadır. Defne Mühendislik olarak Test ve Validasyon çalışmalarımızı ürün tasarım ve Geliştirme projelerimizin vazgeçilmez bir aşaması olarak görmekteyiz. Bu yüzden yapılan çalışmalarımızda müşteri memnuniyetimizi %97 nin üzerinde tutabilmekteyiz.
CAE Yapısal Analiz
Ürün Tasarım çalışmalarımızda; ürünün yaşam döngüsü boyunca fonksiyonlarını yerine getirebilmesi, yaşam döngüsü zamanının belirlenmesi ve benzeri mühendislik hesapları için bilgisayar destekli analiz çalışmaları yapmaktayız. Bu analizler sonucunda ürünün davranışını sanal ortamda doğruladıktan sonra prototip üretimi ile de gerçek testlere tabii tutarak tasarımın onaylanmasını sağlamaktayız.
Prototip ve Model (Mock-up)
Model ( Mock-Up) olarak adlandırdığımız fiziksel parçalar Ürün Tasarımında, özellikle Konspet Geliştirme aşamasında görsel bütünlüğü test etmek için üretilen modellerdir. Bu modeller Ergonomi, pazarlama, sunum, geri dönüşümlerin alınması, konsept onayı gibi farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Mock-up yani modellerin ürünün fonksiyonlarını yerine getirmesi beklenmez.
Prototip üretiminin amacı ise; ürünün kısmı veya bütün fonksiyonlarını yerine getirmesi, kullanım şatlarındaki davranışlarının onaylanması ve sonuç olarak ürün tasarımının doğrulanmasıdır. Prototipler gerçek malzemelerden veya mühendislik yaklaşımı ile gerçeğine en yakın malzemeden üretilip test edilirler. Prototiplerin seri imalat şartlarına da yakın olarak üretilmesi üretim prosesinin de üründe etkin olmasına bağlıdır.